Osteodouce

Osteodouce: wat is dat?

Het leven….. ontstaan uit de liefdevolle en allesomvattende Universele energie van de Bron.

Daardoor is alles met elkaar verbonden: de natuur, de mensen en de dieren.

Zoals een golf verbonden is met de oceaan, zijn wij verbonden met de Universele Energie.

De Universele Energie werkt als het internet, dat mensen met elkaar verbindt.

Als we op het internet met iemand communiceren, kunnen we naast hem zitten of duizenden kilometers ver weg zijn. Het is gewoon een kwestie van informatie kunnen verzenden en ontvangen.

Bij Osteodouce is het eigenlijk hetzelfde. We kunnen het lichaam van een persoon op afstand voelen, aftasten en eventueel aanpassen, zelfs van heel ver weg, want twee mensen zijn twee golven in één en dezelfde oceaan.

Om dat te kunnen doen, moet daar door de ander wel om worden gevraagd en toestemming voor worden gegeven!

Als we werken met Osteodouce kunnen we op afstand verbinding maken met alle lichaamsstructuren, zoals botten, gewrichten, ligamenten, organen, en onze vingers kunnen ze precies aftasten alsof ze voor ons staan!

Bij wijze van voorbeeld: we kunnen contact maken met een lendenwervel en voelen hoe deze wervel lateraal beweegt met een linkse rotatie (zijwaartse buiging). We kunnen voelen dat een wervel aan een kant wordt samengedrukt, wat betekent dat er een fysiek trauma is geweest toen de persoon een kind was: deze wervel groeide niet normaal en houdt nog steeds de herinnering vast aan een traumatische gebeurtenis.

Tijdens een sessie gaat het ons erom, om de Beweging van het Leven (“Movement of Life”) in het lichaam van de persoon te herstellen. De lichaamsstructuren, die, door wat voor oorzaak dan ook, er verstoorde beweeglijkheid hebben, weer mee te laten bewegen met de Movement of Life., waardoor de energie weer gaat stromen en het lichaam zich weer kan gaan herstellen en in balans komen.

Hoe werkt het in de praktijk ?

Wanneer we Osteodouce beoefenen, verbinden we ons op afstand in eerste instantie met de patiënt, we tunen in op de patiënt (zoals je bij een ouderwetse radio de zender met een knop moest zoeken) en daarna verbinden we ons met een bot, een orgaan of een gewricht, waar dan ook een probleem zit.

Wanneer bv. een gewricht is uitgelijnd, worden onze vingers meegenomen door een energiestroom en bewegen ze in een harmonieuze 8-beweging.: de Lemniscaat-beweging, die overal aanwezig is.

Lemniscaten zijn overal in de menselijke fysieke structuur te vinden, zolang het lichaam goed is uitgelijnd.

Want lemniscaten zijn de manifestatie van de Universele Energie in een evenwichtige beweging.

Wanneer fysieke of emotionele trauma's plaatsvinden in iemands leven, kan deze beweging beperkt zijn. Daardoor stroomt de Universele energie niet meer goed door het lichaam en ontstaan er klachten.

De harmonisatie vindt plaats door eenvoudigweg een lichaamsdeel met zachtheid te observeren, zonder enige intentie om iets te doen. We pushen niets, maar nodigen de Energie met liefde uit om weer te gaan stromen en het aangedane lichaam(-sdeel) weer mee te laten bewegen met de Beweging van het Leven.

We observeren een lichaamsdeel totdat het zijn traumatische geschiedenis begint los te laten: lagen van traumatische gebeurtenissen, compensaties, ongelukken, valpartijen, emoties worden laag na laag losgelaten totdat het lichaamsdeel zich weer verbindt met zijn harmonieuze intrinsieke Beweging van het Leven.

De lichaamsstructuur wordt op energetische wijze aangepast. Deze fysieke structuren  volgen deze aanpassing als vanzelf, soms meteen, soms binnen enkele dagen.

Ons lichaam is uniek en elk lichaamsdeel manifesteert de Beweging van het Leven op zijn eigen manier.

Waarin verschilt Osteodouce van andere huidige methoden van fysiotherapie?

De visie van Osteodouce is gedefinieerd in verschillende punten :

 • De therapeut werkt met de Universele Energie van de Bron. Deze energie verbindt zich met alles, bevat alles en is een bewustzijn van onvoorwaardelijke liefde.
 • De therapeut dient als bemiddelaar tussen de Universele Energie en de lichaamsstructuur. Zijn rol bestaat erin een lichaamsdeel te observeren tot het zijn traumatische herinneringen loslaat en terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie.
 • Elk bot, ligament en orgaan heeft een specifiek bewustzijn. De therapeut kan met hen communiceren en hen zo nodig helpen los te laten wat losgelaten moet worden.

 • Universele Energie is één en manifesteert zich via polariteiten: Yin en Yang. Wanneer zij in harmonie zijn, stromen deze twee polariteiten in een harmonieuze beweging die de evenwichtsdynamiek van gezondheid weerspiegelt.

 • Universele Energie handelt voorbij de begrippen tijd. Osteodouce kan helpen om in het lichaam opgeslagen oude en recentere emoties vrij te maken en zo weer ruimte te maken op de energie weer ongehinderd door het lichaam te laten stromen. Waardoor blokkades en daardoor klachten kunnen worden opgeheven.
 • Universele Energie werkt voorbij de begrippen ruimte. Een ervaren therapeut kan op zeer grote afstand van een patiënt werken. Op kwantumniveau bestaat afstand eenvoudigweg niet.
 • De osteodouce therapeut kan elk lichaamsdeel scannen met grote precisie. Hij kan daarna de gewrichtsvlakken, schedelnaden, intra-osseuze of intrinsieke torsies of inwendige organen harmoniseren.

 • Emoties en voorouderlijke herinneringen in botten of orgaanweefsels kunnen worden losgemaakt.

Harmoniseren van het lichaam kan dus zonder het lichaam aan te raken en op grote afstand.

Waarom zou je voor Osteodouce kunnen kiezen?

 Omdat Osteodouce op afstand werkt, dus het lichaam niet aanraakt, is het voor iedereen toegankelijk.

Als patient kun je gewoon thuis blijven en je ontspannen in je eigen bed of stoel. Waar je ook maar bent.

Dat is gemakkelijk, en is voor sommige mensen ook prettig, en scheelt tijd voor reizen en planning.

Maar het is ook fijn bijv. als je moeite er mee hebt dat iemand je aanraakt.

Of bij een baby die heel snel overprikkeld is en snel gaat huilen, kan hij lekker bij de moeder op schoot blijven zitten en zo worden behandeld.

 Ook dieren kunnen we op deze manier heel goed en doeltreffend behandelen, zonder dat het dier verplaatst hoeft te worden en daardoor onrustig kan worden.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met Osteodouce?

Omdat Osteodouce de hele persoon behandelt, zijn de volgende slechts enkele voorbeelden van de vele aandoeningen die baat kunnen hebben bij een osteodouce-sessie:

 • Alle rugproblemen en alle gewrichtsaandoeningen.
 • Ischias; spit; krommingen in de wervelkolom.
 • Problemen met de halswervels; artritis; hernia’
 • Migraine; Hoofdpijn, Duizeligheid, Sinusitis, keel- en slikklachten.
 • Tand en kaakgewrichtsproblemen.
 • Astmatische klachten
 • Hyperventilatie
 • Pijnklachten bij de ribben
 • Klachten in het gebied van het Bekken en Sacroiliacaal gewricht, Heup-, Knieprobleem;
 • Klachten bij de Enkel; Voet; Platvoeten; Spierkrampen; Tendi
 • Spijsverteringsproblemen
 • Klachten in bekkenbodem en urogenitaalgebied
 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Problemen tijdens en na de zwangerschap of miskraam
 • Menstruatieproblemen en Onvruchtbaarheid.
 • Baby’s met klachten na de geboorte zoals onrust, voorkeurshouding,  darmkrampjes,    overstrekken, veel huilen, spugen etc.
 • Concentratieproblemen op school; Leerproblemen; Hyperactiviteit.

Met Osteodouce kunnen we de klachten behandelen, die veelal met klassieke osteopathie of fysiotherapie worden behandeld, van kleine pijntjes tot ernstige en aanhoudende chronische gezondheidsproblemen.

Osteodouce behandelt problemen, waar klassieke osteopathie of fysiotherapie meer moeite mee heeft of niet meer verder mee komt. Of dat bepaalde klachten steeds weer terug komen.

Deze methode is zachte en meteen ook krachtige manier om het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan te zetten, om zo problemen/klachten van elk deel van het lichaam, waar een verstoring zit, te verhelpen en de balans in het lichaam weer te herstellen.

Neem contact met mij op als u een behandeling nodig heeft.